maanantai 29. heinäkuuta 2013

Heinäkuu

Heinäkuussa Suuressa sukkahaasteessa oli tekniikkahaasteena neuloa sukat jämälangoista. No, jämiähän riittää tietenkin (keskenhän on myös jämälankapeitto ohuesta sukkalangasta).

Aloitin sukat reissun päällä, joten tein ihan perussukat. Kotona ei ole tulostinta, joten en olisi saanut ohjetta mukaan. Myöhemmin kyllä vinkattiin, että voihan älykännykällä lukea ohjetta. Ei käynyt mielessäkään itsellä, mutta ei sekään olisi reissussa onnistunut, koska unohdin oman laturin kotiin.


Kun reissuunlähtöaamuna pakkasin viimeisiä tavaroita eli etsin edes jotenkuten toisiinsa sopivia jämälankoja ja sopivia puikkoja, unohtui se 2,5 mm pyörö nätisti tietokonepöydälle. Reissussa mukana olleissa keskeneräisissä kesäkuun sukissa oli 3 mm pyörö, joten neuloin sukat sillä.


Pääväri-violetti loppui tietenkin kesken. En edes miettinyt, että hommaisin sitä lisää saadakseni samanlaiset sukat. Ja kun itselle nämä sukat tulivat, vaikka yritin tehdä isompaan jalkaan, niin ei sillä niin väliä, jos toisessa on kärki erilainen.

Löysät nämä ovat omaan jalkaan, mutta ei sekään oo niin justiinsa.


Malli: Perussukka
Lanka: Päävärinä Hot Socks Fashion (violetti), jäminä järjestyksessä varresta alaspäin Noro Kureyon Sock (ruskea), Schoppel-Wolle Flying Saucer (Planet Kiwi), Hot Socks Spectra, Louhittaren Luola Väinämönen (Lasimaalaus), Schachenmayr Nomotta Regia Nation Color (päällevärjätty, vihreä-punainen).
Puikot: 3 mm pyörö
Langankulutus: Mysteeri. :D

torstai 25. heinäkuuta 2013

Kesälukumaraton - varjomaratonarin raporttia

Olipa onni, etten ilmoittautunut virallisesti maratoniin. Meni aivan onnettomasti!

Tavoitteena oli lukea Jo Nesbön Veritimantit loppuun. Olin aloittanut etukäteen sen verran, että olin sivulla 46, kun aloitin maratonini. Kirja vaikuttaa todella hyvältä, kuten muutkin Harry Hole -kirjat (hain eilen niistä postista taas neljä kipaletta - nyt minulla on kaikki tähän mennessä julkaistut).

Tein monta virhettä.

1. Avasin tietokoneen ja vietin liikaa aikaa tietokoneen parissa.
2. Nukuin 24 tunnin maratonin aikana 11 tuntia (mutku meen tänään yövuoroon niin oli pakko nukkua!)
3. Kävin asioilla ja kaupoilla oikein kahteen otteeseen.

Tavoitteesta jäi uupumaan puolet. Luin 254 sivua. Se on kuitenkin enemmän kuin mitä normaalipäivänä tulee luettua, joten sinänsä ihan tyytyväinen olen. Harmittaa vain, etten omaa tavoitettani edes täyttänyt.

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kesälukumaraton 24.7.2013

Sininen Keskitie -blogista luin kesälukumaratonista, joka blogimaailmassa järjestetään 24.7. eli ensi keskiviikkona. Kiinnostuin asiasta. Tarkoituksena on siis lukea 24 tuntia. Sivumääriä jonnekin ilmoitetaan ja osallistujien lukemat sivut lasketaan yhteen.

Ajattelin osallistua tähän "taustajoukkoina" eli aion lukea, mutta en ns. viralliseen laskentaan osallistu. Tänne omaan blogiin yritän muistaa sivumäärän tulla kertomaan. Minulla sattuu sopivasti olemaan vapaapäivä tuolloin. 24 tunnin aikaraja määritellään itse, eli aika voi alkaa vaikka kun sattuu heräämään (nukun yleensä myöhään, olenhan yökkö :D). Taukoja toki saa pitää, eihän kukaan pysty (?) lukemaan 24 tuntia putkeen sohvalla löhöten.

Oma lukeminen onkin vähän jäänyt siihen, että luen sängyssä juuri ennen nukkumaanmenoa hetken. Joskus se hetki saattaa toki venyä pariksi tunniksikin, jos kirjaa ei malta laskea käsistään.

Goodreads.com -sivustolle olen kirjautunut, ja sinne olen määritellyt vuoden 2013 lukutavoitteekseni 30 kirjaa. Olen rajaa jo kerran nostanut. Tällä hetkellä olen lukenut loppuun asti 21 kirjaa tänä vuonna. Kaksi on kesken (toinen e-kirjana, edistyy to-del-la hitaasti, koska e-kirjaa luen vain oikeastaan ajantappona, mieluummin kirjat kirjana). Eiköhän tuokin tavoite ylity kirkkaasti, harkitsen vielä rajan nostamista kerran.

Tällä hetkellä ihan kirjana on kesken Anna Janssonin Murhan Alkemia. Tänäiltana tosin luen sen luultavasti loppuun. Lukemista odottavia kirjoja on hyllyssä useita sekä postissa on tulossa vielä lisää. Ah, kirjat. <3

lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kesäkuu

Suuren Sukkahaasteen kesäkuun puitteissa suunnittelin ihan itte sukat. Näähän siis vaati tosi paljon suunnittelua... :D Eli menin sieltä, missä aita on matalin ja hyvin pienen jutun tein sukkiin.


Ensimmäinen sukka valmistui muistaakseni aika nopeaan ja toistakin aloittelin. Sitten ne jäi. Ja jäi. Ja jäi.


Yhtäkkiä havahduin siihen, että heinäkuu oli puolessavälissä ja sukat edelleen kesken (ja heinäkuun sukat aloittamatta), joten tartuin taas näihin sukkiin.


Yhtäkkiä en taas hädintuskin malttanut laskea sukkaa käsistäni. En tiedä, miksei se muka sitten hotsittanut välillä ollenkaan. Onneksi olin ohjeraakileen kirjoittanut ensimmäistä sukkaa tehdessäni, koska en olisi muuten muistanut esim. kantalapun korkeutta ja kärkikavennusten määriä. Mallineule sen verran helppo oli, että sen muisti kyllä ulkoa.


Valmiiksi sukat tulivat tiistaina reissussa. Mitään nimeä en tälle loistokkaalle omalle mallilleni ole keksinyt, joten ovat nyt vaan Kesäkuu, sukkahaasteen projektinimeämiseni mukaan.


Lanka on valkoista Nallea, jonka olen itse värjännyt Kool-Aidilla.

Molemmat valmiina
Malli: Oma
Lanka: Nalle valkoinen, värjätty itse Kool-Aidilla
Puikot: 3 mm
Langankulutus: Noin 69 grammaa

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Ei nyt ehdi neuloa

Syy löytyy seuraavista kuvista.

Hain Ainon sunnuntaina
Rukkia hakiessa kävin samalla Keskiaikaisilla markkinoilla. Ihana tapahtuma, pitää kyllä päästä joskus uudelleen ja paremmalla ajalla.

Harjoitusta

Nöttönen. :D Olikohan 22 grammaa ja 13,5 metriä

Vähän paremmin onnistunut, sama materiaali ku edellisessä. 151 metriä ja 67 grammaa.